Hopp til hovedinnholdet

Er det ulovlig å legge ut erotiske noveller på internett?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei=) Jeg har en spesiell interesse for erotiske noveller og jeg har skrevet i noen år. På en time har jeg kanskje skrevet flere sider..ganske heh. Vet ikke hvorfor jeg begynte med det, men det var nok tankene/fantasien min som falt ned på papiret. Det er som en hobby, bare at ingen vet om det og så skal det visst være ulovlig å legge det ut på nettx) Hvorfor er det et problem da? Finst det et bedre svar enn "det står i loven"?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Det er ikke ulovlig å legge ut erotiske noveller på internett, etter norsk lov. Hvis du gjør et søk på for eksempel google.no på "erotiske noveller" vil du få en rekke treff.

 

Dersom du ønsker å publisere noen av dine noveller på internett anbefaler jeg deg å gjøre dette under et kallenavn, i hvert fall i starten. Dette fordi du er ung og det du skriver vil kunne leses av veldig mange ulike mennesker. Jeg vil også anbefale deg å ikke skrive om mennesker du kjenner på en slik måte at de kan gjenkjennes av seg selv eller andre.

 

Lykke til videre med skrivingen!

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Korleis skrive ei novelle

Gutt skriver novelle på pc (colourbox.com)

Synes du det er vanskeleg å skrive noveller? Her kan du lese meir om kjenneteikn ved sjangeren og tips for å komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Noveller
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om noveller