Hopp til hovedinnholdet

Jeg finner ikke jobb, kan NAV hjelpe?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, lurte på en ting... Jeg er 18 år og går ikke på skole nå, siden jeg skal i forsvaret i mars. Og jeg sliter med økonomien min nå og lurte på om nav kan hjelpe med med å finne jobb eller om det går an å få penger av dem. Siden jeg all tross ikke klarer å finne meg jobb, og jeg har en del saker å betale! Har sendt inn flere søknader overalt osv men sliter helt sinnssyk! og jeg har fått nå en del purringer og inkasso varsel

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, takk for ditt spørsmål.

Du kan sende inn en søknad om økonomisk sosialhjelp til NAV. Dette er en stønad som skal dekke det aller mest nødvendige av mat, klær, husleie og så videre. Søknaden må vurderes av en saksbehandler på NAV kontoret der du bor, så vi kan ikke si her på ung.no om du har rett til dette eller ikke. Du kan lese mer her om økonomisk sosialhjelp. Søknadskjema får du på NAV kontoret der du bor.

Skal du søke på økonomisk sosialhjelp fra NAV, så kreves det at du er aktiv arbeidssøker. Det vil si at vi kommer til å kreve at du gjør det du kan for å få en jobb, slik at du kan forsørge deg selv. Det kan være du må levere såkalt jobblogg, som viser hvilke jobber du har søkt på i løpet av en måned, delta på kurs via NAV som skal øke sjansen din for å få jobb.

Ut fra det du skriver, så er du allerede aktiv i jobbsøkingen, flott! :-) Du må stå på videre, og ikke gi opp. Et godt tips er å levere åpen søknad og CV til steder du kunne tenke deg å jobbe. Mange får jobb på denne måten. Enda et godt tips er å forhøre deg blant venner og kjente, er det en jobb de kan anbefale deg til? Kanskje de kan legge inn et godt ord for deg. Hvis du ikke allerede har gjort det, så bør du registrere deg som arbeidssøker hos NAV her. Flere gode jobbsøkertips finner du ved å trykke her.

NAV kontoret der du bor kan hjelpe deg med gode råd og veiledning på veien mot en jobb.

Vi ønsker deg lykke til med jobbsøkingen, og en spennende tid i Forsvaret.

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din