Hopp til hovedinnholdet

Jeg kan ikke jobbe på grunn av sykdom. Har jeg rett til støtte fra NAV?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente som i mange år har vært veldig syk. dette har gått mye utover skolegangen min og nå går jeg kun 30% på vgs. Jeg har ingen mulighet til å jobbe på grunn av helsen min, og har heller aldri jobbet. Jeg vet jeg ikke har rett på sykestipend fre lånekassen fordi jeg var syk lenge før jeg begynte på vgs, men jeg lurte på om jeg har rett til en annen form for pengestøtte fra nav. Isåfall, hva her jeg rett til og hva må til for at jeg skal få det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss.

Det er mulig at du med din helsesituasjon, kan ha rett til en stønad fra NAV som heter arbeidsavklaringspenger. Arbeidsevnen din må da være nedsatt med minst 50 % i alle typer jobber pga sykdom eller skade, for å kunne ha rett til denne stønaden. Klikk på lenken over for å lese mer.

Arbeidsavklaringspenger skal sikre deg inntekt i den tiden du ikke kan jobbe på grunn av sykdom eller skade. Hvis du ikke har jobbet tidligere, så vil du kunne få minstesatsen som er på to ganger grunnbeløpet (88 370,- per 1.5.2014). Det vil si kroner 176 740 kr i året, før skatt.

Sammen med selve søknaden som sendes inn, så må det legges ved en legeerklæring, og skjema for egenvurdering. Du må også registrere deg som arbeidssøker og sende meldekort hver 14. dag.

Ring oss gjerne på tlf: 55 55 33 33, hvis du har flere spørsmål eller trenger veiledning.

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din