Hopp til hovedinnholdet

Jeg er hjemme med sønnen vår på 7 uker, har jeg rett til stønad?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg og min kjæreste har en sønn på under ett år, og vi bor hjemme hos mine foreldre. Han mottar livsopphold fra nav og jeg mottar barnetrygd. Jeg lurer på om jeg har rett på livsopphold fra nav, da det han får skal egentlig bare dekke for han. Jeg kan ikke melde meg som arbeids søkende, da sønnen min bare er 7 uker, kan jeg få noe hjelp fra nav uten å være på et tiltak? Finnes det noe tiltak for meg når jeg går hjemme med sønnen min? Vi har veldig dårlig økonomi. Jeg og barnefar er samboere og registrert på samme adresse. Har jeg/vi rett på noe?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss.

Gratulerer med nyfødt baby! :-)

Først vil vi nevne at du kan ha rettigheter til stønad i forbindelse med fødsel, kanskje du allerede har søkt og fått innvilget engangsstønad for eksempel, men vi nevner det likevel. Trykk på lenkene over, så kan du lese mer om hva du kan ha rett til. Du vil også få vedtak om barnetrygd snart hvis du ikke allerede har fått dette, barnetrygden utgjør 970 kr per måned.

Siden verken din kjæreste eller dine foreldre har plikt til å forsørge deg, så kan du ha rett til økonomisk sosialhjelp fra NAV. Det vurderes fra situasjon til situasjon om NAV kontoret krever at du skal gå på tiltak eller ikke, så du kan levere en søknad om sosialhjelp så blir den vurdert av en saksbehandler. Du kan lese mer om økonomisk sosialhjelp her.

Gå gjerne innom NAV kontoret der du bor, og få en samtale med en veileder slik at dere kan ta en prat om hvilke muligheter som finnes for deg.

Vi ønsker deg en fin dag videre!

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din