Hopp til hovedinnholdet

Kan NAV hjelpe meg dersom jeg dropper ut av skolen?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på hvilke muligheter som eksisterer for meg? Jeg får stipendstøtte (borteboerstipend) hos Lånekassen og lønn på 2000 i måneden (ekstrahjelp), men av diverse årsaker (mye av psykisk helse) vurderer jeg å droppe ut fra skolen, men da vil jeg ikke ha råd til å betale utgiftene mine pga. hybel, og å flytte hjem til foreldrene mine er uaktuelt. Får heller ikke høyere stilling på jobb pga. mange ansatte. Derfor lurer jeg på om jeg kan få noen økonomisk støtte fra f.eks. NAV eller noe mens jeg leter etter jobb etter jeg har droppet ut? Jeg får ikke god hjelp fra verken lege eller lærere, så det er bare håpløst, og har nå IV og 1, maks 2 i fag...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss.

Vi håper at du vil vurdere å fortsette skolegangen fordi utdanning har stor betydning for fremtidige arbeidsmuligheter for deg. Ifølge Opplæringslova § 1.3, så har alle elever rett til tilpasset opplæring ut i fra egne forutsetninger og evner. Hvis man ikke får tilpasset opplæring, så er det lett å miste motivasjonen. Derfor må du kreve at undervisningen er variert, interessant og gjør at akkurat DU lærer på skolen. Fullført ungdomsskole og videregående opplæring er i dag inngangsporten til både yrkeslivet og videre utdanning. For å få en jobb du kan trives i over lengre tid, er det altså helt nødvendig å fullføre skolegangen. 

Hvis du ikke har nok penger til å kunne forsørge deg selv, så kan du søke om økonomisk sosialhjelp fra NAV. Det regnes som siste utvei, og skal være en midlertidig stønad.

De valgene du tar nå kan påvirke deg resten av livet ditt, derfor så vil vi gjerne at du tar en ekstra prat med både skolens rådgiver og legen din på nytt om hvordan situasjonen din er og hvordan de kan hjelpe deg.

Vi håper du finner en løsning som passer deg og din situasjon.

 

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din