Hopp til hovedinnholdet

Mor tar lånet og stipendet mitt

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går på vg1 og får rundt 4000 i mnd på stipend og lån. Pengene kommer inn på min konto, men moren min tar de og setter de på hennes konto med en gang. Mamma sier hun skal betale tilbake lånet og det er jo forsåvidt greit. Men at hun tar stipendet mitt, og ikke gir noe av det til meg og bruker det på søsteren min som driver med hest istedet, det syntes jeg er feil.. Har hun rett til å ta de? Jeg har forsøkt å snakke med henne om det, men da får jeg bare i svar at jeg ikke er ansvarlig nok til å ha pengene selv, og at hun trenger de mer. Pengene skal jo gå til meg og min skolegang, så jeg syntes det er så teit at hun tar de og bruker det på søsteren min, og etterlater meg med ingenting. Jeg holder på å spare til b.l.a leilighet, og må jo ha penger noe sted.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har inngått en avtale med lånekassen om lån og stipend. Disse pengene skal gå til å dekke utgifter fordi du går på skole. Det er ikke riktig av moren din å ta disse pengene og bruke dem på søsteren din. Men siden foreldre har økonomisk ansvar for barna sine til de er 18 har de også en del rettigheter til å disponere over barnas penger. 

Vi anbefaler at du tar kontakt med Lånekassen og hører med dem hvordan dette kan løses. Du kan også høre med banken din om du kan opprette en egen konto der Lånekassen kan sette inn pengene. 

Hilsen ung.no i samarbeid med Barneombudet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din