Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min skjelte meg ut da jeg fortalte at jeg ikke har penger

Jente 19 år
 

Spørsmål

for noen dager siden fortalte jeg en "venninne" om hvordan jeg har det i livet og hvor mye jeg sliter med penger og det å skaffe meg jobb. hun skrev da tilbake at jeg er bare lat og at jeg ikke gidder å hjelpe til hjemme og hun mener at det jeg forteller henne er bare tull. hun kaller det jeg skriver for "fattigkort". (med det så mener hun at jeg bruker mine problemer som en unnskyldning) er dette trakassering? jeg personlig syns dette er langt over streken til å bli kalt for mobbing.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg vil ikke si at det er mobbing eller trakassering, men det var hardt sagt av henne. Jeg vil tro at hun prøvde å få deg til å tenke litt annerledes og kanskje forstår hun deg ikke helt. Kanskje tror hun faktisk at det står på viljen din og at du kunne ha forbedret situasjonen din om du ville. Selv om det føles veldig sårt å høre slike ting, og selv om hun sa det på helt feil måte, så bør du kanskje tenke på om det er noe i det?

Jeg kjenner verken deg eller situasjonen din, og jeg vet ikke hvordan du har det. Det kan være vanskelig å få seg jobb, men om du sliter så bør du være forberedt på å ta det du kan få. Ikke bare se på de jobbene du kunne ønske deg, men søk på alt av dagligvarebutikker, restauranter, hoteller, barnehager, skoler og lignende. Mulighetene er mange, så lenge man bare er åpen for det. Ofte må man jobbe litt før man kan få en jobb man ønsker seg. 

Kanskje bør du snakke med venninnen din og fortelle henne hvor mye det såret deg? At du prøvde å åpne deg opp for henne, men at du ble veldig lei deg da hun bare avviste deg og ikke forsøkte å skjønne det. For meg høres det ut som om hun tolket det som om du bare klaget til henne, og ikke som at du prøve å åpne deg for henne med noe som plaget deg. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan skrive jobbsøknad?

Skrive på PC (colourbox.com)

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

Les mer

CV for deg uten jobberfaring

Jente sitter i gresset med en pc (colourbox.com)

Hva skriver du egentlig på CVen om du aldri har hatt noen vanlig jobb før?

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Så mye må du spare

Bukse til salgs (colourbox.com)

Her finner du kalkulatorer som kan beregne alt fra kostnadene ved impulskjøp til hvor mye du må spare til russetiden.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap