Hopp til hovedinnholdet

Jeg er gravid, hva slags støtte kan jeg få?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har tatt en graviditetstest, og den viser at jeg er gravid. Kan tenke meg at jeg er ganske tidlig gravid. For jeg gar til ginekolog, sa er jeg ganske sikker pa at jeg vil beholde barnet. Men jeg er i en utrolig vanskelig livssituasjon. Jeg har ikke jobb, og gar heller ikke pa skole. Jeg har en kjareste som har fast jobb, men jeg lurer pa om det er noe jeg kan ha krav pa ang. stotte ? Jeg har jobbet for, og har gatt ut i sykemelding pga. ryggproblemer, men na er sykemeldingen gatt ut og jeg har pa en mate mistet jobben.. HVa kan jeg gjore videre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss.

Det aller første du bør gjøre er å forsøke å skaffe deg en jobb, det er viktig i forhold til hva du kan ha krav på når barnet kommer, og også i forhold til yrkeserfaring og jobb muligheter senere i livet.

Det finnes flere ulike ordninger for hva man kan ha krav på når barnet kommer og i ettertid, alt avhengig av om du har vært i jobb forut for graviditeten, hva du har tjent og forhold til barnefar. Du kan lese om hva du kan ha krav på her og hva som kreves av deg. På denne siden ligger det link til mye annen informasjon og andre nettsider som kan være behjelpelig med å svare på spørsmål du måtte ha. Det er blant annet link til foreldrepenge chatten og NAV Foreldrepenger på facebook.

 Masse lykke til videre.

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no
Les mer på: www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg er gravid, hva skjer med penger?

Gravid (colourbox.com)

Jeg har funnet ut at jeg er gravid, men hva skjer med penger? Får jeg støtte fra Nav? Hvor mye kan jeg regne med å få?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din