Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få støtte fra NAV når jeg blir kastet ut hjemmefra og går på VGS?

Jente 18 år
 

Spørsmål

hei. Jeg fikk nettopp beskjed om jeg at jeg måtte flytte ut hjemme fra av min mor. Jeg er 18 år og går vgs, så jeg vet at min mor har lov å kaste meg ut. Jeg har ingen mulighet å forsørge meg selv med husleie, strøm, mat osv. så jeg er i en skikkelig håpløs situasjon og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre eller hvor jeg skal bo. Er det mulig for meg, i min situasjson å få noe form for bostøtte av NAV eller lignende?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss.

Så lenge du går på videregående skole så har foreldrene dine ansvar for å støtte deg økonomisk, så du har tak over hodet og penger til det mest nødvendige. Det gjelder uansett om du bor hjemme eller ikke. De må selvsagt gjøre dette ut fra deres økonomiske evne.

Har du snakket med foreldrene dine om dette?, dersom du har gjort det og dere ikke blir enige har du mulighet til å søke om bidrag gjennom NAV. Da er det vi som regner ut hvor mye foreldrene dine kan og skal støtte deg med, du kan lese mer om bidrag til barn over 18 år her. Der kan du også finne link til skjema som kan benyttes for å søke og annen generell informasjon. Du kan også forsøke bidragsveilederen, for å få en viss pekepinn på hva du vil kunne få i bidrag.

Har du søkt om lån og stipend fra Lånekassen?

Det er også mange studenter som må ta seg en jobb ved siden av studiene for å få nok penger til å klare seg. Du bør absolutt vurdere det og starte å se etter en deltidsjobb, om du ikke allerede har en.

Håper dette var til hjelp.

Du må gjerne kontakte oss på 55 55 33 33, tastevalg 4 for spørsmål om bidrag, eller tastevalg 2 for spørsmål om jobbsøker tips.

Lykke til:)

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no
Les mer på: www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

Student med dårlig råd?

Tomme lommer (colourbox.com)

Støver det i lommeboken din? Det finnes mange gode triks og tilbud dersom du er student og ønsker å spare.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp