Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør jeg når jeg tror at jeg har mistet bankkortet mitt?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg tror jeg har mistet bankkortet mitt:( hvordan får jeg fikset dette? Hvis jeg sperrer kortet, har jeg fortsatt pengene på mitt nye kort? Hvordan sperrer jeg det? Hvis jeg sperrer det, men så finner jeg drt før jeg har fått nytt, hva gjør jeg da? Koster det penger å sperre kortet? Koster det penger å få nytt kort? Og største spørsmålet: hvordan kan jeg si dette til mamma uten at hun skal blåse opp i sinne?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Bankkort som blir borte kan være mistet eller stjålet. Du bør snarest mulig få sperret kortet ditt. Du kan gå til nettsiden til banken din og søke på "Sperre kort". Da får du opplysninger om hva du skal gjøre (ringe et telefonnummer eller sende en melding). Det står også noe om hvordan du kan låse opp kortet igjen, hvis du finner det igjen.

Vanligvis tror jeg ikke det koster noe å sperre kortet. Det kan du finne mer ut av på bankens nettsider eller ringe.

Dersom du ikke finner igjen kortet må du bestille et nytt kort. Om dette koster noe kan du også finne ut av på bankens nettside. Pengene vil fortsatt være på den samme kontoen.

Dersom kortet ditt er stjålet, eller noen finner det, er det viktig at du sperrer kortet så fort som mulig. Dersom noen tar ut pengene dine fordi du ikke har sperret det, taper du de pengene som er tatt ut av kontoen din.

Du kan jo forsøke å ordne opp i dette så langt du kan før du sier noe til moren din. Da vil hun jo skjønne at du har tatt ansvar og forsøkt å ordne opp. Selv om vi alle vet at det er veldig viktig å passe godt på bankkortet, kan det skje at vi mister det. Da finnes det rutiner for sperring som man må følge. Dette kan være litt forskjellig fra bank til bank, så her må man sjekke med den banken man har konto i.

Lykke til!

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mistet bankkortet?

Hånd som holder bankkort (colourbox.dk)

Mister du, glemmer igjen eller blir frastjålet bankkortet er det greit å vite hva du skal gjøre.

Les mer

Bankkort for de mellom 13 og 18 år

Bankkort (colourbox.com)

Dette må du vite om du vil ha bankkort før du fyller 18 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din