Hopp til hovedinnholdet

får ikke nok lommepenger fra fostermor

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 18 år som bor i fosterhjem, og jeg lurer på hva jeg har krav på når det kommer til penger. Når jeg drar bort på ferie, så får jeg aldri med meg noen ting, så fostermor sitter dermed å mottar penger imens jeg ikke er der (det er snakk om 7000,- kroner i måneden som SKAL gå til meg i klær, penger, mat, ting jeg trenger, osv). Jeg må spørre om jeg kan få penger, og det er ikke alltid jeg får det da heller. Når jeg har vært borte i to måneder i strekk, så har jeg ikke fått med mer enn 1000,- kroner på to måneder. Da måtte jeg også kjøpe en togbillett for 600,-, og hadde da 400,- kroner jeg kunne bruke på to måneder. Jeg er ikke med på noe fritidsaktiviteter, så det brukes ikke noe penger til det heller. Det er ganske kjedelig for meg å aldri ha penger, når alle vennene mine har det, og jeg ikke kan være med på ting, fordi jeg alltid er blakk. Men hva har jeg egentlig krav på? Er det riktig at når jeg drar bort, så skal hun sitte å få penger for meg? -Drittlei18

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du bor i fosterhjem, men at du ikke får nok lommepenger fra fostermoren din. Det er som du skriver slik at fosterforeldre får penger som skal dekke alt det det koster å ha et ekstra barn i en familie - alt fra lommepenger til strømutgifter.

Det er opp til foreldre å vurdere hvor mye lommepenger barn skal få, slik er det i en fosterfamilie også. Dersom du opplever at du alltid har midre penger enn vennene dine, ta det opp med tilsynsføreren din eller kontaktpersonen din i barnevernet. Jeg regner med at du allerede har prøvd å forklare din fostermor hvordan du opplever det å alltid har midre penger enn vennene dine.

Jeg vet ikke om du har prøvd å skaffe deg en jobb, men det er ganske vanlig å måtte jobbe litt når man er så stor som du er, slik at man har penger til det man ønsker. Jeg legger ved to artikler hvor du kan lese mer om jobbsøking.

Lykke til!

 

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din