Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Hvordan er det mulig å tilbakebetale lån med renter?

account_circle

SPØRSMÅL

Jeg lurer på hvordan vi skal kunne tjene nok penger til å betale det vi skylder. Norges Bank har siden oppstarten "delt ut" alle norske kroner som er i omløp idag. For enkelthets skyld, la oss si at dette er 1 million kroner. Bankene har så lånt disse pengene videre til sine kunder. De krever da å få tilbake 1,35 millioner med renter. Hvor skal disse siste 350.000 kronene hentes fra? Er det noe som endres vesentlig når vi ser på dette i stor skala?

account_circle
AKTUELT NÅ

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer