Hopp til hovedinnholdet

Hva får jeg utbetalt i uføretrygd fra NAV?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har vært syk i en lang tid, og har mottatt AAP i flere år. Etter mange runder med meg selv og med nærmeste familie samt psykolog har det store stygge ordet "ufør" kommet snikende inn igjennom bakrommet. Min saksbehandler i NAV og jeg har diskutert frem og tilbake siden i vår om temaet og jeg har nå med motvillighet og vondt i sjela vært sagt at jeg kan nå søke ufør.. Jeg har vært igjennom utallige prøvetiltak og arbeidsutprøving. Jeg sitter nå å bekymrer meg for min fremtidige økonomi. Jeg vet hvordan de regner uføretrygden. Men likevel lurer jeg på om inntekten min vil gå vesentlig ned? Siden jeg har hatt dårlig inntekt før AAP og er på det siste året nå med denne ytelsen. I tillegg har jeg og overgangsstønad, siden jeg er alenemamma til en gutt på snart 3 år. Vil denne falle bort? Jeg vrenges innsiden ut av alt dette og ustabiliteten og usikkerheten rundt det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Vi her på ung.no kan ikke si hva du vil få utbetalt i uføretrygd.  Ønsker du en beregning av dette må du ringe NAV Kontaktsenter på telefon 55 55 33 33, tastevalg 4.  Der kan en veileder gjøre en serviceberegning for deg.

Du kan også lese litt mer om beregning av uføretrygd i linken her

Når det gjelder hva som skjer med overgangsstønaden din, må du kontakte vår familieavdeling.  Disse kan du treffe på følgende måter:

  • Telefon 55 55 33 33, tastevalg 3
  • Chat

Ønsker deg lykke til og en fin dag videre :-) 

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din