Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ung ufør og har spørsmål om overgangsordningen.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg er ung ufør og er omfattet av overgangsordningen. Får nå bostøtte. For de gjør et trekk i inntekten. Er dette trekket i inntekten noe de Gjør kun nå i overgangsordningen? Slutter de med dette når overgangsordningen er opphevet? Har jo hørt at trekket ble gjort for at man ikke skulle falle ut av bostøtteordningen, men jeg er usikker. Eller er dette trekket noe de kommer til å gjøre hele tiden? Har også hørt at de kommer til å øke satsene for bostøtte hvert år. Og at de jobber med en permanent ordning. Men jeg er livredd for å miste bostøtten fra 2018. Jeg har hvertfall sanme inntekt som nå i første halvdel av 2018.Har jeg grunn til å bekymre meg for mye? Tror dere det kommer en ordning? forståelig svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Ja, beregningsgrunnlaget for bostøtte er lik trygdeytelsen din før økning. Det gjør at du fortsatt kvalifiserer for bostøtte i overgangsordningen. Dersom det ikke hadde blitt foretatt et trekk i beregningsgrunnlaget ville inntekten ha blitt for høy, og du hadde ikke fått bostøtte.

Overgangsordningen vedtas av myndighetene fra år til år. Det blir ikke kjent før senere i høst om ordningen også vil gjelde for neste år. Jeg skjønner at dette oppleves som usikkert for deg. Forhåpentligvis vil ordningen bli videreført til man har en mer langsiktig løsning på plass.

 

 

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke råd til egen bolig? Du kan ha krav på bostøtte!

Jente med flytteeske (colourbox.com)

Har du svak økonomi kan du få hjelp av Husbanken og kommunen til å skaffe deg bolig. Kan DU få støtte? Les mer om hvem som er støtteberettighet her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din