Hopp til hovedinnholdet

 Jeg har begynt på vgs1 og får ikke penger av forelderen min. Hun gir meg aldri noe. Jeg har ikke bankkort så jeg har ikke fått søke om stipend. Moren sier at hun ikke kommer til å gi meg noe. Jeg har en søster som er 1 år yngre som blander seg. Jeg er ganske lei av den situasjonen og vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg ønsker å dø. Moren banner veldig mye og sier helt forferdelige ekkle ting til meg hun lyver veldig mye. Jeg orker ikke å leve dette forferdelige livet mer. Hva skal jeg gjøre for jeg klarer ikke å finne løsning. Og har moren rett til å aldri gi meg penger? Jeg er den eneste som har det slikt, de andre får av foreldrene dems men ikke jeg.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, på ungdomsskolen så pleide jeg aldri å få ukepenger. Jeg har begynt på vgs1 og får ikke penger av forelderen min. Hun gir meg aldri noe og jeg føler at jeg er den eneste. Jeg har ikke bankkort så jeg har fortsatt ikke fått søke om stipend. Moren sier at hun ikke kommer til å gi meg noe og når jeg spør så blir hun sing og klikker og gir meg ikke noe. Jeg har en søster som er 1 år yngre som blander seg og klikker når jeg spør moren om å få penger for å kjøpe det jeg trenger. Jeg er ganske lei av den situasjonen og vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg ønsker å dø. Moren banner veldig mye og sier helt forferdelige ekkle ting til meg hun lyver veldig mye. Jeg orker ikke å leve dette forferdelige livet mer. Hva skal jeg gjøre for jeg klarer ikke å finne løsning. Og har moren rett til å aldri gi meg penger? Jeg er den eneste som har det slikt, de andre får av foreldrene dems men ikke jeg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Du har mulighet til å kontakte barnevernet der du bor. Du kan oppsøke kontoret deres personlig og få hjelp. De er forpliktettil å undersøke hvordan du har det. De drar på hjembesøk og snakker med foreldrene dine om hvordan du opplever din situasjon. Barnevernet har mulighet til å fatte vedtak som forplikter foreldre og ungdom.
Det skal på alle videregående skoler være en som er ansatt i NAV. Hun har mye kunnskap om stipend og kan hjelpe med søknad.
Ofte er det ikke vondt ment fra foreldrene, de tenker bare ikke på at barna er på veg til å bli voksene. 
Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bankkort for de mellom 13 og 18 år

Bankkort (colourbox.com)

Dette må du vite om du vil ha bankkort før du fyller 18 år.

Les mer

Grunnstipend på videregående

Støtte eller ikke?

Grunnstipendet skal være et bidrag til å dekke levekostnader for elever fra familier med svak økonomi. Formålet med grunnstipendet er at alle elever skal ha muligheter til å ta videregående opplæring, uavhengig av familiens økonomiske situasjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din