Hopp til hovedinnholdet

Har ikke råd til fritidsaktiviteter

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har lyst til å drive med kampsport men kan ikke, siden at foreldrene mine klarer ikke å betale for det. Jeg tror at å være med aktiviteter sammen med andre kan hjelpe meg med bli mere sosialt og hjelpe meg å være positivt enn å være hjemme hver dag etter skolen. Familien min har ikke mye penger men vi klarer å overleve med det vi har. Finnes det noen løsning? eller må jeg bare akseptere at å være hjemme er det eneste valg jeg har? Tusen takk. Ha en fin dag.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sendte inn spørsmål til ung.no

 

Hei gutt 19 år.

Takk for spørsmål.

Du forteller at du har lyst til å drive med kampsport, men at du ikke kan fordi foreldrene dine ikke har råd til å betale treningsavgiften. Det var leit å høre. 

Jeg skjønner at det er kjedelig for deg å bare være hjemme. Du er ung og vil være med andre. Jeg foreslår at du tar en tur enten til helsesøster på skolen din eller til helsestasjon for ungdom for en prat, og at du der legger frem hvordan situasjonen din er. Helsesøster har oversikt over hvilke aktiviteter som er gratis eller som koster mindre, og kan også noen ganger hjelpe økonomisk ved at hun kjenner til organisasjoner som hjelper. 

Du kan også snakke med læreren din og høre om han eller hun vet om noen organisasjoner som kan hjelpe ungdom økonomisk i forhold til fritidsaktiviteter. 

Eventuelt kan du også forsøke å få deg en liten ekstrajobb ved siden av skolen, for eksempel på ettermiddager, kvelder, i helger og i ferier. 

Håper det ordner seg for deg og lykke til videre.

Hilsen Helsesøster i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din