Hopp til hovedinnholdet

Jeg har planer om å ta en brystoperasjon når jeg blir 18 år, men vet ikke hvordan jeg skal få skaffet penger.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei har planer om å ta en brystoperasjon når jeg blir 18, men har ikke peilig på hvordan jeg skal få skaffet penger til den. Tror det koster mellom 50000 til 60000kr. Har litt penger selv men vet ikke hva jeg kan gjøre. Kan jeg feks ta en lån når jeg blir 18 og få alle pengene jeg trenger til operasjonen på en gang eller er det sann at om du tar et lån at du får pengene litt og litt utdelt på et år? og må du nødt til å ha en jobb som viser at du tjener penger eller kan du liksom tjene penger hjemme hver måned eller noe sann. Vil liksom ikke vente med operasjonen fordi jeg ikke har penger. Vil gjøre det med en gang jeg fyller 18 år. Kan eventuelt brystopprasjonen bli betalt av staten.

Besvart 03.01.2018 19:30
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du har planer om å ta en brystoperasjon når du blir 18 år, men vet ikke hvordan du skal få skaffet penger. Personer som er myndige, altså over 18 år, kan ta opp lån og være ansvarlige for lån. Det er dumt å ta på seg for mye gjeld uten at man har en jobb, og man må betale tilbake pengene man har lånt og i tillegg renter. Les mer om det å ta opp lån her.

Kosmetiske operasjoner får man ikke betalt av det offentlige. Man får kun dekket de operasjonene hvor det ligger en sykdom bak, hvor det er et betydelig avvik fra normale bryster, der hvor da hvor brystene at en betydelig plage osv.

Det er viktig å tenke på at kroppen forandrer seg og at brystene også vil gjøre det i flere år framover. Mange opplever også at brystene blir større etter at man har fått barn.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvordan spare lommepengene dine

Mynter (colourbox.com)

Forsvinner lommepengene nesten før du får dem? Brenner pengene i lomma di? Du er nok ikke alene, og heldigvis finnes det råd.

Av Julie, ungdomsjournalist ung.no.

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Smiler

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år skal kroppen utvikles fra et barn til en voksen, og i denne perioden er det normalt å føle på usikkerhet og å sammenligne seg med andre.

Les mer

Innlegg: "Jenter og dårlig selvtillit"

Jente speiler seg (colourbox.com)

Hei! Først om fremst vil jeg bare si at det IRRITERER meg med tanken at såå mange jenter i dag har så dårlig selvtillit! Det finnes INGEN fasit på hvordan en jente bør og bør ikke være, hvordan de skal se ut eller hvem de er inni seg, for det har noe med at man er spesiell! Jeg har så mye å si om dette.

Innelgget er sendt inn til ung.no av gutt 15 år

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse