Hopp til hovedinnholdet

Familien min har dårlig råd

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har foreldre som har dårlig råd. Jeg bor hos dem med mine 3 andre brødere. Men foreldrene mine tjener greit. Men problemet ligger hos forbruket dems og utgifiter. Dette etterlater at vi barna sjeldent får gjort noe. Det er kanskje snakk om 100kr hver som vi kan bruke på hva vi vil. Jeg har søkt på jobb i en periode, men har enda ikke fått noen form av arbeid. Jeg har ikke mange venner å snakke med og det føles som jeg har nådd bunnen. Jeg er deppa og lei meg hele tiden. Som eksempel har jeg hatt kjempe lyst til å starte med sport. Men dette har vi jo ikke råd til. Det koster rundt 400 i mnd og med utstyr blir det en stor sum. Jeg får heller ikke bli med venner ut på aktiviteter som bowling eller å spise ute. Jeg har ingen anelse hva jeg skal gjøre.

Besvart 11.04.2018 13:50
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har det vanskelig. Dårlig råd i familien er vanligere enn man kanskje tror, men snakkes dessverre altfor sjeldent om. Ofte kan det bli ensomt å bære på bekymringer rundt dette alene og jeg tenker at det hadde vært bra for deg å snakke med noen om hvordan du har det. Enten det er helsesøster på skolen eller en annen voksen du har tillitt til. Du kan også ta kontakt med helsestasjon for ungdom. Det kan du lese mer om her:Helsestasjon_for_ungdom Det finnes også en del støtteordninger du kan få hjelp fra i en vanskelig situasjon. Noen av disse har støtteordninger der du for eksempel kan få låne utstyr til fritidsaktiviteter. Les mer om dette her: Bekymrer_meg_over_familiens økonomi. Håper dette var til hjelp.

Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Fattigdom i Norge

Jente er lei seg (colourbox.com)

Kjenner du noen som alltid har en unnskyldning for ikke å bli med på kino eller i slalåmbakken? Eller vet du om noen som svarer unnvikende når du spør hva de gjorde i ferien?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din