Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få tilbake penger jeg har lånt ut?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! I september 2016 kom jeg over godt over 100.000kr i arv og valgte og bruke litt av det selv, spare maksbeløpet i BSU for det året og spare resten på vanlig sparekonto. Etter en stund begynte min søster å spørre om å låne penger til å pusse opp gangen i huset sitt og lovte meg bedre renter enn banken og full tilbakebetaling på lånet innen et år. Etter mye om og men endte jeg opp med å si ja. Pengene ble ikke brukt til å pusse opp gangen og jeg aner ikke hva de har gått til. Snart 1,5 år senere er det eneste jeg har fått tilbake en mac til verdi av 15.000kr og noen småbeløp på under 1.000kr her og der. Det er penger jeg sårt skulle spart selv og brukt til å satt på f.eks. BSU. Jeg har ikke skrevet noen skriftlig avtale på dette og har egentlig ikke lyst til å lage en stor sak ut av det ettersom hun fortsatt garanterer at jeg skal få de snart, men jeg begynner å bli redd for at jeg aldri kommer til å se de pengene igjen. Har dere noen tips? Jeg er helt clueless om hva jeg kan gjøre

Besvart 11.04.2018 09:02
 

Svar
Hei

Det er lett å være etterpåklok selvfølgelig, men man bør aldri låne ut penger uten en skriftlig avtale med underskrift av vitner.

Jeg foreslår at du tar et møte med søsteren din der dere lager en skriftlig avtale på hva hun har lånt, hva du har fått tilbake og hvordan/når du skal får resten av pengene. I tillegg til din og hennes underskrift bør avtalen underskrives av to vitner over 18 år.

En slik avtale vil være et grunnlag for å kreve inn pengene dersom hun ikke betaler. Da kan du gjøre avtale med et inkassoselskap eller selv kreve inn pengene via namsmannen. Forhåpentligvis blir ikke dette nødvendig, men en skriftlig avtale vil kunne være mer forpliktende for henne enn den muntlige avtalen dere har nå.

Lykke til!

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din