Hopp til hovedinnholdet

Bruker for mye penger 

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg føler at jeg bruker altfor mye penger på et spill, så jeg nesten ikke har rå til mat. Noen tips til å slutte?

Besvart 09.06.2018 18:33
 

Svar
Hei

Det å bruke for mye penger er et veldig vanlig problem vi fleste har. Det er ikke noe enkelt svar på dette, fordi det starter først og fremst med din vilje til å ikke bruke så mye penger. Det at du skriver her er bra og det viser at du er villig. Likevel er ikke tanken nok, handlingene dine er hva som bestemmer om du faktisk får spart noe.

En ting man kan gjøre er å opprette en sparekonto, slik at du ikke har så mye penger på brukskontoen din. Det blir da enda vanskeligere å bruke penger og du får kanskje tid til å tenke deg om to ganger.

Dette er mitt beste råd egt. Det å spare penger handler også mye om modning å erfaring. Du er nå i en typisk alder hvor du kanskje har fått mye penger gjennom jobb eller konfirmasjon. Når man ikke er vant til å ha mye er det lett å bruke mye. Med tid vil du kanskje oppdage at du ikke blir så mye lykkeligere av å bruke så mye penger, heller motsatt. Da blir det enklere å spare. 
Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips når du vil endre en uvane eller slutte med noe

Rødt kryss på kalender (foto: ung.no)

Ønsker du å slutte med noe, starte med noe eller forandre på noe? Ønsker at de nye vanene skal vare? Her får du noen råd som kan være til hjelp så det ikke bare blir med et halvhjertet forsøk eller bare med tanken.

Les mer

Sjekk om du er avhengig av pengespill

Spillkort (colourbox.com)

Klarer du ikke å kontrollere lysten til å spille - selv når du ikke har penger? Da kan du være spilleavhengig. Les mer om symptomene og årsakene til spillproblemer her.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din