Hopp til hovedinnholdet

Bør man kjøpe ny mobil eller reparere den gamle?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Ung.no. Jeg har hatt min tlf i snart 2 år, og jeg legger merke til at den begynner å bli sliten og klar til å bli byttet ut. Jeg brukte mye penger på mac av konfirmasjons pengene mine, og jeg har en del igjen, og jeg ønsker meg iphone 7 (har 6s) fordi jeg vil ikke kjøpe en ny 6s når jeg går fra den. Jeg har undersøkt prisene på iphone 7 og 8 og hva som er forskjellen på disse. Men 8’ern er veldig mye dyrere! Men de er ganske like egentlig. 7’ern koster 6 tusen tror jeg, men det er bare 32gb, men det blir lite, og 128gb koster en 1000 lapp men om jeg husker rett. Mamma vil at jeg skal slette alt på mobilen min og fikse den til fabrikk start eller noe, og det er smart det for da sparer jeg en del, men jeg ønsker meg noe nytt også. Usikker på hva jeg skal gjøre! Er også litt digg med ny tlf til vgs (skal på vgs til høsten)

Besvart 07.06.2018 10:09
 

Svar
Hei

Så fint at du tar en ordentlig runde med deg selv på om du bør kjøpe ny mobil eller reparere din gamle!

Det er en fem års reklamasjonstid på mobiltelefoner fordi dette er en vare som er ment å vare ganske lenge. Hvis det oppstår unormale feil i denne perioden, kan man ha rett på å klage til selger. Vanlig slitasje kan man derimot ikke klage på. Når man opplever at en mobil kun begynner å bli litt sliten, bør man vurdere om man skal bruke den helt til den dør av seg selv eller om man vil kaste den før den faktisk kunne ha vært kastet.

Å bruke ting så lenge de er ment å skulle brukes, sparer både miljøet og lommeboka. Om du vil kjøpe en ny mobil nå, blir helt opp til deg. Er du usikker, kan det jo være en idé å bruke mobilen din en liten stund til slik at du vet at ditt neste kjøp er helt nødvendig :)

Lykke til med valget!

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva gjør du når mobilen din er ødelagt?

Sinna jente (colourbox.com)

Har du kjøpt en mobil som blir ødelagt, er det greit å vite hvilke rettigheter du har.

Les mer

Tenk på dette før du kjøper mobil!

Kjøpe mobil (ill: ung.no)

Synger mobilen din på siste vers? Tenker du på å kjøpe ny? Det kan være lurt å lese dette før du bestemmer deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din