Hopp til hovedinnholdet

Går sulten hele tiden

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg har et stort problem med vekten min. Jeg er undervektig som faen (ingen overdrivelse). Jeg har skilte foreldre, hvor moren min sliter med penger. Hun kjøper nesten ikke noe mat, og den maten hun kjøper liker jeg ikke. Vi snakker sild, og annet dritt som ingen under 50 år liker. Så jeg går sulten nesten hele dagen hver dag jeg er hos henne. Noen perioder jeg kjenner at jeg blir kritisk sulten hvor kroppen bare har lyst til å skru seg av. Jeg bruker hundre vis av kroner i kantinen hver dag på skolen fordi det ikke er noe mat hjemme. Det blir ganske vanskelig å gå opp i vekt under disse forholdene. Det som er det største problemet er at jeg ikke tillater meg selv å bare bo hos faren min fordi jeg er veldig glad i mamma og jeg får dårlig samvittighet hvis jeg ikke drar til henne. hva gjør jeg :/ Akkurat nå er jeg veeeeldig sulten, så beklager dårlig skriving og ordbruk.

Besvart 12.06.2018 20:53
 

Svar
Hei

Fint at du kontakter oss på ung.no

Det er ikke greit at du går rundt og er sulten. 

Er det noen måte du kan ta opp dette med moren din?

Kan du spørre henne om du kan få disponere noen kost-penger, og kjøpe inn vanlig mat på butikken. Det koster mye å spise i kantina, du får mye mer for pengene ved å handle i en dagligvarebutikk.

Hvis moren din ikke innser at hun må prioritere mat, så kan du nevne at det er bedre at du bor mer hos faren din. Presiser at det ikke har noe med ditt forhold til henne å gjøre, men at du ikke orker å gå rundt å være konstant sulten. 

Lykke til

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Eg har ei lav vekt- kva skal eg gjøre?

Opp i vekt

Nokon synast dei er veldig tynne, og vil gå opp i vekt. At ein er veldig tynn kan til dømes skuldast genar, at ein et for lite i forhald til eins energiforbruk eller være ein konsekvens av sjukdom. Vektauke kan være vanskeleg, og kan ta tid.

Les mer

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer

Spørsmål og svar om økonomisk sosialhjelp

Spørsmål & svar (ung.no)

Vi har samlet noen spørsmål som andre ungdom har stilt til oss - om sosiale støtteordninger. Nav har svart.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse