Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye vil jeg tjene i en deltidsjobb?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg skal ha en deltidsjobb, og vil vite hvor mye jeg ville ha tjenet I en måned etter alt skatt og sånt er betalt. Jeg bor med faren min og søsteren min som begge jobber, vil jeg få nedtrekket lønn p.g.a. dem eller vil det bli det samme. Jeg har jo familie I utlandet, en mor og 5 søsken som ikke jobber og er under 18 år.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Lønn er i utgangspunktet ikke lovregulert, men baserer seg på avtale og forhandlinger mellom arbeidsgiver og arbeidstaker.  Hvor mye du får i lønn vil derfor i all hovedsak være avhengig av hva du selv klarer å forhandle deg frem til med din arbeidsgiver på egenhånd. 


Det at du bør hjemme med din far og søster vil ikke har noen betydning for hvor mye du får i lønn. Det vil ikke være snakk om noe trekk i lønn på grunn av dette. 

Se vår temaside om lønn. 

Med hilsen Svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

(Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 73 19 97 00)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rettigheter når du jobber

Jente og gutt jobber sammen (colourbox.com)

Feriepenger, arbeidskontrakt og lønn er bare noen av rettighetene du har når du jobber. Her er en oversikt over hva du har krav på som ansatt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din