Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få stipend til å dra på utveksling?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, neste år har jeg lyst til å dra på et utvekslingsår til New York, med EF. Har overtalt foreldrene mine til å la meg dra, men jeg får ikke penger av dem. Er det slik at jeg ikke får stipend av lånekassen siden foreldrene mine har en samlet inntekt på ca 2 millioner i året? Har lest om mange andre som ikke fikk stipend fordi foreldrene tjente for mye... Litt kjipt, fordi det er ikke vår feil at foreldrene har de jobbene som de har, og at de tjener det de tjener. Uansett, så får jeg ikke penger til utvekslingsåret, så stipend er min eneste mulighet. Takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er flere typer støtte du kan ha rett til i fra Lånekassen. Den delen av støtten som blir behovsprøvd opp mot foreldreinntekten kalles grunnstipend, og er tiltenkt de med foreldre med lav inntekt. Det blir derfor alltid behovsprøvd opp mot foreldreinntekten uansett om foreldrene dine kommer til å støtte utvekslingsåret økonomisk eller ikke.

Det finnes andre typer støtte som du kan ha rett til som ikke behovsprøves opp mot foreldreinntekten, som for eksempel bostipend.

Vi legger ved en artikkel om støtte til videregående opplæring. Du kan også lese mer om støtte til utveksling på videregående på Lånekassen sine hjemmesider.

 

Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Disse stipendene kan du søke om på videregående

Hundrekronersedler (colourbox.com)

Skal du begynne på videregående skole? Finn ut hvilke stipend du har rett til.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din