Hopp til hovedinnholdet

Vil jeg tape på å kjøpe diesel eller bensinbil?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har nå en inntekt på rundt 100,000 kr i MND PGA et spill jeg har lagd med en kompis. Jeg har alltid vært en car freak, men tenker veldig på økonomien her. Jeg har sparet opp en god del penger og har veldig lyst til å kjøpe foreldrene mine en Porsche Cayenne i 2017 modellen. Det jeg tenker mest over er hvor mye jeg kommer til å tape på dette da, PGA jeg har hørt veldig mye om hvordan diesel og bensin biler taper en god del penger for tiden, og at det er bedre å kjøpe en EL Bil. Hvor mye vil jeg tape bare på å kjøpe en så dyr bil? Kan jeg selge den etter 1 år og kjøpe en annen bil for å ikke tape for mye penger? Hvordan kan jeg finne ut mer av dette?

Besvart 10.08.2018 08:27
 

Svar
Hei

I utgangspunktet vil du tape på alle bilkjøp. Biler taper verdi etter hvert som de blir eldre. Hva du for solgt en bil for er avhengig av hva kjøpere er villig til å betale. Du vil ønske å få en høyest mulig sum, den som kjøper vil ønske å kjøpe bilen så billig som mulig. Hvis mange er interessert i å kjøpe vil det presse prisen oppover, motsatt; hvis få er interessert må du kanskje redusere prisen for å få solgt.

Det er mye diskusjon om hva som skjer med bruktbilsalget hvis stadig flere velger å kjøpe el-bil. Per i dag har ikke el-bilene helt de samme egenskapene som en bensin- eller dieselbil. Hvor langt du kan kjøre uten og lade og tilgangen til ladestasjoner er en utfordring. Men el-bilene forbedres stadig, og med ytterligere satsing på el-biler fra myndighetenes side, kan andel el-biler stige i årene som kommer på bekostning av bensin- og dieselbiler. Hva som kommer til å skje er det ingen som vet, men usikkerheten knyttet til hvor lett det vil bli å selge diesel- og bensinbiler i framtiden, og hvilke pris det vil være mulig å få for bruktbiler har gjort at mange nå velger å lease (leie) bil framfor å kjøpe.

Som du skjønner er det ikke mulig å si hvor mye du vil tape når du selger, dersom du kjøper en nesten ny Porsche Cayenne nå. Dette er jo en bil for spesielt bilinteresserte. Man kan jo tenkte seg at personer som kjøper en slik bil ikke så lett vil bytte med en el-bil. Likevel må du regne med at prisen vil gå ned. Du kan for eksempel sjekke prisen på en eldre modell og se hvor mye mindre den koster nå enn 2017-modellen du ønsker å kjøpe. Du må regne med at den bilen du kjøper minst taper seg i verdi på linje med hva eldre modeller har tapt seg i verdi fram til nå.

Lykke til!

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du økonomisk bevisst?

Økonomi (colourbox.com)

Vil du flytte for deg selv? Vet du nok om hvor mye lånet koster eller hva som skjer med husleien om en i kollektivet flytter? Test deg selv og finn ut om du er klar.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din