Hopp til hovedinnholdet

Fant inkassokrav til samboeren min og vet ikke hva jeg skal gjøre?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en samboer jeg er bekymret for. Fant i går ett inkassokrav på 8000 kr. Var ikke meningen å lese det, men det datt ned fra kommoden vår og jeg måtte plukke det opp igjen. Veit han har slitt med økonomi tidligere, men han sa alt var på stell nå. Men tydeligvis ikke. Hva skal jeg gjøre? Dette går ut over nattesøvnen min osv.... Takk for svar! Mvh CAB.

Besvart 08.04.2019 15:00
 

Svar
Hei

Skjønner at dette er en vanskelig situasjon. Her tror jeg det er lurt at du snakker med samboeren din. Hvis han sliter med økonomien, er det ofte veldig tungt og vanskelig. Kanskje du kan nevne for han at du har sett brevet? Får du inkassokrav er det viktig at man tar kontakt med selskapet, og prøver å komme med løsning til nedbetalingsordninger. De aller fleste selskaper, vil ha pengene sine, og blir glad når man tar kontakt og sier at man vil betale det man skylder. Så dette går helt fint an å løse, så lenge han tar tak i problemene sine. Hvis du er redd for at han sliter med økonomien sin, kan dere sammen ta kontakt med enten Jussbuss eller Gjeldsofferalliansen. Jussbuss er et gratis rettshjelpstiltak, og kan gi hjelp i sånne situasjoner. Hos de andre koster det litt penger, men du kan undersøke hva de kan gjøre. 

Håper du fikk litt svar på det du lurte på. Lykke til:) 

Vennlig hilsen,
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ubetalte regninger? Unngå inkasso!

Jente er sjokkert når hun ser på laptopen sin (colourbox.com)

Har regningen gått til inkasso? Hva betyr det, og hvorfor bør du unngå det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din