Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør Western Union med bankkortet mitt?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei dere. Jeg skal sende penger gjennom Western Union. Jeg skal sende til utlandet. Jeg vet at man må vise ID, før man kan sende. Hva er det de gjør med bankkortet mitt? Det jeg lurer på er, om Western Union oppretter en konto for meg, når jeg sender? Liksom jeg vil ikke at foreldrene mine eller noen andre kan finne ut hvor mange ganger jeg har sendt, eventuelt til hvem. Det må nok ikke være et problem, ikke sant? Jeg sende dem epost også, men fikk ikke noe svar. Ønsker heller ikke gå dit og spørre. Tusen takk ellers

Besvart 08.04.2019 16:05
 

Svar
Hei!

Det ser ut til at det er flere måter å sende penger på gjennom Western Union. Du kan bl.a. sende penger ved å møte opp på et Western Union-kontor eller ved å sende over internett. Du finner prosessen for overføring over internett her.

Ut i fra det vi har lest, må du selv opprette en Western Union-profil for å sende penger. Western Union oppretter ingen konto for deg. Bankkortinformasjon legges inn for å trekke penger fra nettopp dette kortet. Identiteten din må bekreftes hvis du vil sende mer enn 8.000 kr i løpet av en 12-måneders periode. Du kan lese mer om dette her.

Det er ofte lurt å spørre selger/nettsiden direkte hvis det er noe man er usikker på. Send gjerne en ny henvendelse til Western Unions kundeservice hvis det er noe mer du lurer på.

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett