Hopp til hovedinnholdet

Jente 15 år: Tips til hvordan jeg kan få meg jobb?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg trenger virkelig penger! Men HVORDAN skal man få tak i det?? Jeg bor litt innpå landet så jeg kan liksom ikke bare stikke ned til byen og høre om det er no jobb til meg der.. men det er noen lokal butikker rundt om her da.. Men de trenger ikke flere folk til å jobbe. Så lurer på hvordan jeg kan få meg jobb, har dere noen tips? Måke hos folk, gå med avisene, lufte hunder, rake løv, male hus, trene hester osv... Det er mye man kan gøre for folk, men er det noe som man kan tjene no på? Håper på svar og er glad jeg kan være anonym :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Når du er 15 år er det dessverre litt begrenset hva du ka jobbe med. Men vi har laget et par artikler der vi har samlet tips til hva du kan gjøre og hvordan du bør gå fram for å tjene penger selv. Jeg legger de ved under, så kan du ta en kikk på dem.

 

Det beste tipset er uansett å fortelle alle du kjenner om at du er på jakt etter jobb. Da er det kanskje noen som trenger hjelp eller kjenner noen som gjør det. Å bruke kontaktnettet ditt på den måten er lurt, og det er mange som får seg jobber på den måten.

 

Jeg synes forslagene du kommer med også er gode. Det er vanskelig å si hvor mye du vil tjene på det og det er ikke noe fast inntekt, men det gir deg i alle fall inntekt. Og ikke minst gir det deg erfaring som du kan bruke seinere til å få deg andre jobber.

 

Lykke til!

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer

Under 18 og på jakt etter jobb?

Beiser en benk (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne en jobb om du er under 18 år, men det er ikke umulig. Her er våre fem jobbtips til deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb