Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ikke bankkort, hva skal jeg gjøre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei dere på ung.no jeg synes denne siden her er helt fantastisk . Denne siden her har hjulpet meg mye tusen takk fr det:) men jeg sitter nå midt i en situasjon der jeg ikke vet hva jeg skal gjøre . jeg skulle idag lage bankort jg tok med passet og mamma , pappa er i utlandet så det var ikke mulig å ta med han. Da jeg var der så sa de til meg at jeg måtte ha med fødselattest. Men jeg er jo ikke født her ,jeg kom hit da jeg var 2 år gammel så det var umulig å få tak i det, jeg rinte folkeregistret og de sa til meg at de ikke kunne hjelpe meg med det . og nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre , jeg må jo ha bankort for stipend osv. er det sånn at jeg aldri kommer til å få bankort:( men hva skal jeg gjøre! pliss svar fort:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Banken stiller identitetskrav til sine kunder før de utsteder bankkort, fordi et bankkort er et identitetskort og man skal kunne stole på at opplysningene er korrekte.

 

Det viktigste er at du får en bankkonto, sånn at du kan få stipend, lønn osv. inn på kontoen. Da vil du alltid kunne ta ut penger ved å gå i banken, uavhengig av om du får bankkort eller ikke.

 

For meg høres det ut som at du har en bankkonto, men ikke får kort til kontoen din. Jeg ville forsøkt å snakke med banken en gang til og forklart dem situasjonen med at du ikke har fødselsattest og at folkeregisteret ikke kan gi deg en. Det du har av identitetspapirer er derfor passet ditt. Dersom de ikke er villige til å gi deg bankkort, ville jeg forsøkt å snakke med en annen bank.

 

Nå vet jeg ikke om du har et norsk pass eller et utenlandsk pass. Dersom du kun har et utenlandsk pass, vil du nok oppleve at bankene er strengere mot deg enn dersom du har et norsk pass. 

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din