Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å trene på treningssenter. Pengeproblemer. Spørsmål om utveksling!

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg fikk akkurat vite at mine beste venner skal starte å trene på treningssenter. Elixia. Jeg har også lyst!! Veldig lyst. Jeg sluttet på turn for et år siden og har blitt veldig slapp og usunn. Ekstremt usunn. Så her om dagen prøvde jeg sulting.. Jeg ble så dårlig at jeg måtte være hjemme fra skolen pga kvalme.. Jeg MÅ ned i vekt. Jeg har gått opp 3 kg. Og det er BARE godteri. Jeg er såå lei meg for at jeg ikke kan trene. Og pga penger!! Å. Hvorfor har jeg ikke rike foreldre. De er forresten skilt. Og det er umulig å diskutere penger. Og da blir jeg bare i dårlig humør. Jeg blir så lei meg. Jeg vil også. Jeg føler meg utenfor. De trener også håndball (de er tvillinger) og + de får halve trenings sponsa av foreldra!. Har du noen gode og eller tips! Noen gode treningsnetoder hjemme? Jeg vil også jogge når isen er helt borte og det blir varmere. Og en ting til! Jeg vil og SKAL på utveksling til USA. Jeg har såå lyst. Det er min drøm. Men jeg er veldig sjenert! Ossen vil det gå? Og hvor lang tid tar det å spare opp nok penger? Foreldrene mine, eller bare pappa.. Har adressa hos mamma så ho bestemmer jo... Så ho sa ho ikke orker å tenke på det og har ikke råd til å hjelpe meg. Ho jobber heller ikke.. Åå! Hvorfor må alltid penger ødelegge?!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

 

Det er riktig at penger har en innvirkning på flere faktorer i livet, men likevel kan du gjøre svært mye ut av situasjonen du er i uten at familien din må være rike. Det er ingen tvil om at noen foreldre har mer penger de kan bruke på sine barn enn andre, men prøv å gjøre det beste ut av situasjonen. Det er strengt tatt ikke nødvendig å bruke penger i det hele tatt på å komme i god form. Du kan fint trene hjemme og være i aktivitet jevnlig uten å trene på treningssenter eller være med i et idrettslag. Det første du må kjenne etter er hvilke aktiviteter du liker eller tror du kan like. Kanskje du kan prøve noe nytt? Eventuelt kan du vurdere å starte på turn igjen, eller en annen idrett? Hvis du ikke ønsker å delta i idrett kan du se et godt eksempel på effektiv og morsom trening ved å klikke her. Ellers er det god trening å hoppe tau, løpe, gå på ski eller skøyter, danse, yoga, pilates eller lignende. 

 

Prøv å se løsninger, og gjør ditt beste for å finne nye og gode fremgangsmåter for å oppnå en sunn livsstil. Sulting er en dårlig løsning. Hvis du ikke får i deg nok av de ulike næringsstoffene vil du miste muskelmasse, noe som er negativt for ditt energiforbruk (blant annet fettforbrenningen). En sterk og frisk kropp vil du oppnå ved å spise variert og sunt i hverdagen og være regelmessig fysisk aktiv, helst hver dag. Kjenn at du blir sliten og andpusten jevnlig. Sunne matvarer som du gjerne kan basere kostholdet på er magert kjøtt, fisk og annen sjømat, grønnsaker, frukt, grove kornprodukter, mager melk og meieriprodukter, egg, mandler, nøtter og belgfrukter (bønner/linser osv.). Prøv å innta et hovedmåltid hver 3-4 time (frokost, lunsj, middag og kvelds). Snop, brus, energidrikk, sjokolade, kake osv. kan du gjerne innta kun på lørdag, evt. fredag og lørdag. Det er greit å kose seg med søtsaker inn i mellom, så lenge kostholdet ellers er variert og sunt.

Jeg har lagt ved noen artikler under dette svaret med informasjon om utveksling på videregående. Det å lese disse er en god begynnelse. Deretter anbefaler jeg deg å prate godt med rådgiveren på skolen og foreldrene dine, samt sjekke priser og annet på utveklingsorganisasjonenes nettsider. Sammen må dere vurdere om det er aktuelt og realistisk for deg å reise på utveksling.

Lykke til videre!

Vennlig hilsen treningskonsulenten og utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din