Hopp til hovedinnholdet

Ble presset til å ha sex med en eldre gutt så han skulle miste jomfrudommen enda jeg ikke ville. Nå er jeg redd. Hjelp meg!

Jente 14 år
 

Spørsmål

For to dager siden var jeg på fest. Ingen var helt ukjente. Husker noe. Jeg husker jeg klinte med en gutt og vennene hans ville få meg i senga med han så han mistet jomfrudommen sin. Det var ikke min første gang. Jeg sa til alle rundt meg at jeg ikke hadde lyst og det har jeg flere vitner til. Selv hadde jeg ikke mye kontroll over meg selv, bare ordene som kom ut av munnen min. Jeg husker jeg sa mange unnskyldninger for jeg ikke ville si direkte til han gå bort fra meg. Han så ut som en sjenert gutt som egt bare ikke ville være jomfru lenger. Han er ett år eldre enn meg, men vet ikke om han har fyllt 16 enda. Jeg sa jeg ikke ville gjøre det når jeg var full og at jeg ikke ville ta jomfrudommen hans. Husker han sa "nei jeg bryr meg ikke om det" og stresset mye. Enten fordi det var første gang eller fordi han ville få det gjort. Fikk vite dagen etter at det hadde vært en veddemål mellom han og en annen om å miste den først. Jeg er redd og tenker kun på at dette ville jeg ikke. Hjelp meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 og takk for at du skriver til oss!
Det du har blitt utsatt for er IKKE greit: å presse/tvinge noen til seksuelle handlinger mot sin egen vilje er både alvorlig og straffbart. Du var tydelig på at du ikke hadde lyst, men ble allikevel, dersom jeg forstår deg rett, presset til å ha sex med denne gutten. Det vil si å bli utsatt for et seksuelt overgrep. Du skriver at du i etterkant har fått vite at det var et veddemål, at du er redd og at du tenker på at dette ville du ikke. Jeg tenker at det er utrolig viktig at du får pratet med noen om hva du har vært utsatt for og at du får plassert ansvaret der det hører hjemme: hos ham. Dette var ikke din skyld! Jeg vil anbefale deg at du kontakter eksempelvis helsestasjon for ungdom. Der jobber det helsesøstre, leger og ofte psykolog. De vil kunne ta i mot din opplevelse og også være behjelpelige dersom du skulle ha behov for mer/ utvidet hjelp og hva du kan foreta deg videre.
 
Ta gjerne kontakt med oss igjen dersom noe skulle være uklart!
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep