Hopp til hovedinnholdet

Hjemme opplever jeg at mamma og pappa tar meg på private steder og slår meg

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente som fyller 18 år om 2 og en halv måned. Hjemme opplever jeg at mamma og pappa tar meg på private steder og slår meg. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg snakker med ei i Abup. Hun er veldig snill, men jeg får ikke til å si alt til henne. fordi jeg får ikke lov hjemmenifra. Jeg er hele tiden redd for hva mamma og pappa kommer til å gjøre mot meg neste gang. Jeg er redd for at jeg ikke vil tåle det. For noen dager siden spurte jeg pappa om jeg kunne få være litt i fred og da slo han meg med en hammer rundt øyet. Å nå tør jeg ikke å spørre om hjelp siden, jeg er redd andre vil reagere på samme måte som pappa,. Det er ikke første gang han har gjort sånn. Å når andre spørr hva som har skjedd, så sier jeg at jeg dunka meg. Fordi pappa sa jeg måte si det. Det er min feil, jeg skulle jo aldri spørrt om å være i fred. Jeg er bare veldig redd. Hva kan jeg gjøre???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres veldig alvorlig ut det du blir utsatt for hjemme. For at du skal få hjelp, og at volden mot deg skal stoppes, må du fortelle på Abup hva du blir utsatt for. Det er ikke lov å slå barn eller voksne i Norge, det er straffbart og det er aldri den som blir slått sin skyld.

 

Da du ikke er fylt 18 år enda kan du også oppsøke barnevernet for å få hjelp. Abup kan skrive en melding til barneverntjenesten. Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge, tlf: 116111, som kan snakke med deg,  og gi deg råd og veiledning. Alarmtelefonen kan også sende en melding til barneverntjenesten i den kommunen der du bor hvis du ønsker det.

 

Hvis det skjer noe akutt kan du kontakte barnevernvakt, hvis det er det i den kommunen du bor, eller politiet på telefon 02800.   Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep