Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir seksuelt trakassert ca hver dag av en gutt i klassen som tror han kan gjøre hva han vil med andre jenter.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg vet ikke om dette telles som diskriminering eller ikke, men jeg måtte bare prøve å snakke med noen om det. Siden ca starten av 8 klasse har en gutt i klassen min klådd på jentene. Jeg mener ikke alle jentene, men kun de han selv syns er pene. De fleste jentene i klassen min syns det er ekkelt, men de gjør ikke noe med det akkurat. De fleste har nok fått høre at det er sånn gutter gjør når de like jenter, men det er ikke noe jeg finner meg i. Jeg blir seksuelt trakkasert ca hver dag av denne selvgode dritten som tror han kan gjøre hva han vil med andre jenter. Han er også veldig glad i å kalle jentene for "bitches og horer" og jeg er lei. Jeg har sagt gjentatte ganger at han skal ligge unna meg, men det ser ikke ut til å stoppe han. Det er ikke alle som skjønner hvordan det er å bli tatt på private plasser hver dag uten samtykke, mens man slår og sparker fra seg for at han skal holde seg vekk. Jeg går i niende nå, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Jeg forstår godt at du opplever disse situasjonene som ekle og at du nå er lei av å bli behandlet på denne måten. Det er fint at du skriver om det her og ønsker en endring i situasjonen.

Det er helt riktig at du blir seksuelt trakassert. Med seksuell trakassering menes uønsket seksuell oppmerksomhet som er plagsom for den oppmerksomheten rammer. Det er ikke tillatt å utsette en annen for seksuell trakassering.

En slik oppførsel er ikke greit. Det er på grensen til seksuelle overgrep og kan straffes etter straffeloven, les mer i vedlagt artikkel. Du har prøvd å si ifra til gutten og du viser tydelig at du ikke ønsker dette. Jeg vil anbefale deg at du tar dette opp med skoleledelsen; rektor, sosiallærer eller inspektør. Du kan også snakke med helsesøster eller foreldrene dine. Dette skal du ikke måtte få slutt på alene, men ved hjelp av en voksen. Jeg tror du vil føle en lettelse etter å ha pratet med noen om det.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bildespredning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bildespredning