Hopp til hovedinnholdet

Hadde gym i 7.klasse og jeg hadde strekk i ryggen så var ikke aktiv i gymmen. Gym læreren sa at han kunne massere meg. jeg ville ikke at han skulle massere meg så jeg satt meg ned for å se på. Da kom han bak meg og dro meg i føttene og satt seg oppå meg, og begynte å massere meg. Jeg ble redd og løp inn på do. Jeg lurer på, hva kalles dette?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. jeg hadde gym i 7.klasse og jeg hadde strekk i ryggen så var ikke aktiv i gymmen. men da sa gym læreren at han kunne massere meg. han var i 20 års alderen tenker jeg. jeg ville ikke at han skulle massere meg så jeg satt meg ned for å se på. så han kom bak meg og dro meg i føttene og satt seg oppå meg, og begynte å massere meg. jeg ble redd så jeg løpte inn på do. så jeg lurer på, hva kalles dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner godt at du opplevde denne hendelsen som skremmende. I ettertid har du nok gjort deg en del tanker om det. Lærere din spør deg om han kan masserer ryggen din, og du sier nei. Allikevel kommer han bak deg, tar tak i føttene dine, setter seg oppå deg og masserer. 
Det vil jeg kalle for et overgrep av dine grenser, og er et eksempel på dårlig dømmekraft og vurdering av situasjonen. Det er du som bestemmer, som setter grenser for hva som er greit eller ikke. Noe læreren din skulle ha forstått og respektert.

Ønsker du å snakke med noen om det som skjedde, kan du ta kontakt med helsesøster på skolen din, eller også snakke med foreldrene dine om det.

Håper dette kan hjelpe deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep