Hopp til hovedinnholdet

Blir voldelig og seksuelt mishandlet av en ekskjæreste.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 20 som blir voldelig og seksuelt mishandlet av en ekskjæreste. Han nekter å la meg være i fred, men tørr ikke anmelde han da jeg er redd dette kommer på min politiattest? Tar en utdanning hvor jeg ikke kan ja noe på attesten. Vil min anmeldelse bli offentlig for eventuelle arbeidssøkere eller skoler??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20!

 

Takk for din henvendelse.

 Du skriver at du er redd for at det kommer på politiattesten din hvis du anmelder din voldelige ekskjæreste. Det kan vi fortelle deg at det ikke gjør. At du anmelder, har ingen betydning for din utdanning eller arbeidssøking. Det er trist å høre at du blir mishandlet av ekskjæresten din, og vi anbefaler deg å gå videre med dette. Vi foreslår at du snakker med en du stoler på som kan støtte deg dersom du ikke ønsker å anmelde alene.

 

Dersom du ønsker, kan du ringe oss i Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte for å prate om dette på telefon 800 57 000. Nettadressen er www.incest80057000.no. Her kan du ringe anonymt hvis du vil.

Du kan også ta kontakt på et krisesenter og få hjelp.  

 

Legger ved en link om politiattest som du kan lese på.

 

 

 

Vi ønsker deg lykke til!
Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Nærbilde av gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep