Hopp til hovedinnholdet

Hva har kjæresten lov å gjøre når vi er 12 år?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, det er noen ting jeg lurer på som jeg bare tenkte å spørre om:) 1. Er det normalt at to 7.klassinger kliner? 2. Har kjæresten lov å ta meg på puppene/rumpa hvis det er greit for meg når vi er 12 år? 3. Kan han fingre meg mens vi kliner/kysser? ( vis jeg vil) er det lovlig? 4. Hvordan kan jeg få inn tampongen?? Jeg får den ikke inn uansett hvor mange gang jeg prøver Håper på svar så fort som mulig:) elsker ung.no den hjelper meg såååå mye:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss på UNG.NO og at du setter pris på siden vår.

Du skriver at du er 12 år og har kjæreste. Det er helt greit. Nå er det slik at det er grenser for hva som er lov og ikke når man er 12 år, i forhold til blant annet sex. Det er lov å kline, og han kan ta deg på puppene og rumpa hvis du syns det er greit og godt.

Jeg er usikker på hva du legger i begrepet fingring. Det er viktig at du fremover blir kjent med egen kropp og hva du liker og ikke. Dette kan du finne ut ved å ta på deg selv. Jeg vil anbefale deg å bruke tiden fremover på å bli kjent med eget underliv, før du lar noen andre ta på det. Den seksuelle lavgrensen i Norge er 16 år, så du har god tid.

Du skriver også at det er vanskelig å sette inn en tampong. Det er vanlig at det er vanskelig i starten, og ofte blir den sittende for langt ut. Dette krever trening.

Jeg har lagt ved noen artikler som du bør se på. Her er det mange råd og tips som du vil ha nytte av å lese. Jeg vil også anbefale deg å snakke med helsesøster på skolen om ting du lurer på, hun kan gi deg svar på mange av spørsmålene dine.

Lykke til videre.

 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Bind, tampong eller mensenkopp

Tampong (colourbox.com)

Mange stiller oss spørsmål om hvordan de skal bruke tampong, hvor ofte bind skal skriftes, hvilke størrelse man skal bruke og så videre. Her skal vi prøve å gi deg svar som kan være til praktisk nytte.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse