Hopp til hovedinnholdet

Jeg er blitt utsatt for et seksuelt overgrep

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! For noen dager siden var jeg hos en gutt. Jeg har kjent han en stund nå. Vi har hatt sex en del ganger, men jeg slutta å snakke med han etter sommerferien. Vi begynte å snappe igjen og bestemte oss for å møtes. Da jeg kom til han begynte han å ta på meg, ta meg i skrittet osv. Jeg sa ifra mange ganger at jeg ikke ville. Da la han seg oppå meg og hold fast hendene mine. Han prøvde å kysse meg, men jeg trakk tilbake. Plutselig tar han kvelertak på meg, det var ikke lenge, men allikevel en vond opplevelse. Så slo han meg hardt på munnen og kalte meg "hore". Han prøvde også å rive av meg klærne. Husker ikke helt detaljert hva jeg sa etter at han gjorde det, men husker jeg sa jeg ikke ville. Til slutt tvang han meg til å runke han, og han fingra meg. Når jeg kom hjem var jeg helt i sjokk. Det ble traumatisk og jeg har problemer med å sove. Jeg ønsker å anmelde det, men det er hans ord mot mine. Jeg er redd for å ikke bli trodd! Føler jeg utrolig dum og skyldig. Hva bør jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Takk for din henvendelse til oss.

 

Du forteller om hvordan du ble truet, presset og tvunget til flere seksuelle handlinger med en gutt du har kjent en stund og lurer på hva du bør gjøren og hvorvidt du bør anmelde saken.

 

Vi forstår godt at denne hendelsen har vært vanskelig for deg. Det denne gutten gjorde mot deg er forbudt og regnes som et seksuelt overgrep. Vi vil anbefale deg å snakke med en voksen du stoler på om det som skjedde. Det kan være med dine foreldre, men hvis du synes det blir for vanskelig, kan du eventuelt snakke med helsesøster på skolen, en lærer eller en annen voksen du har tillit til. Sammen kan dere finne ut hva du bør gjøre videre. Det er uansett viktig å få snakket med noen om en slik overgrepshendelsen for å få hjelp til å bearbeide den.

 

Du sier at du føler deg dum og skyldig, men vi håper du forstår at det ikke er dumt å tenke at man kan ha tillit til vennene sine og at det som skjedde ikke var din skyld. Dette vil du nok også forstå bedre når du får snakket litt mer om det.

 

Trenger du noen å prate med, kan du ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111, hjemmeside: www.116111.no eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på 800 57000, hjemmeside: www.incest80057000.no

 

Legger ved noen linker som kan være fine for deg å lese:Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep