Hopp til hovedinnholdet

Jeg sier "stopp", men så sier han bare "stol på meg"

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg liker en gutt svært godt og jeg har vært med han et par ganger. Hver gang vi er sammen så kliner vi, noe som for så vidt er greit for meg. Men han begynner plutselig å ta på meg, fingre meg og alt det der. Jeg sier stopp, men så sier han bare; "stol på meg." jeg prøver hele tidem å rive meg unna, men han prøver å holde meg fast. Jeg føler alltid at det er min feil fordi han prøver å snu på det for at jeg skal føle det sånn, så det er derfor jeg fortsetter å være med han. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre? Han er i tillegg 2 år eldre enn meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse til oss.

 

Vi forstår at dette er vanskelig for deg siden dette er en gutt du liker godt.

Det er viktig å kjenne sine egne grenser og å respektere hverandres grenser. Når denne gutten ikke stopper selv om du ber han om det, så respekterer ikke han dine grenser og det er ikke greit. At du syns det er greit at dere kliner, men ikke ønsker noe mer er helt greit. Det er også en grunn til at den seksuelle lavalder er satt til 16 år. I tillegg er det mange som venter mye lengre før de føler seg klar for å ha sex. Det er viktig at du tenker igjennom om dette er en gutt du ønsker å fortsette å tilbringe tid med.

 

Det kan være fint for deg å snakke med en trygg voksen om dette. Det kan være helsesøster, en lærer eller en annen voksen du stoler på.

Dersom du syns det er lettere å ringe for å prate med noen, kan du ta kontakt med alarmtelefonen for barn og unge telefon 116111, nettadressewww.116111.no  eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon 80057000. Nettadresse: www.incest80057000.nodette er døgnåpne telefoner som du kan ringe anonymt til.
Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep