Hopp til hovedinnholdet

Bør min venninne anmelde en gutt som tok på henne?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15 år og det som skjedde handler om venninnen min. Hun og noen andre var på hyttetur, der skulle de overnatte og hun og ein annen(gutt 15) skulle sove på siden av hverandre. De la seg og hun forsøkte å sove, men denne gutten startet og «ta» på henne. Han startet ned mot trusa og ville komme lenger ned, men venninnen min tok bort hånden hans, men han forsøkte igjen gjentatte ganger. Hun sendte en melding og sa det som hadde skjedd til en av jentene som var der. De gikk ned på do og ble enig om at hun kunne bytte plass med en annen gutt. Dagen etter latet gutten som om ingeting hadde skjedd og det gjør han enda, saken er st venninnen min vil anmelde saken mn er dette det rette å gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Hva som blir rett å gjøre er kun opp til henne å finne ut av. Hun må kjenne etter hva hun ønsker å gjøre. Hvis hun ønsker å anmelde saken kan hun gjøre det. 

Hvis gutten er under 15 år kan han ikke bli straffet. Det er også liten sannsynlighe at han vil bli straffet hvis han er 15 år.

Det din venninne kan gjøre er å ringe politiet anonymt. Fortell hva som har skjedd og spør hva de tenker om å anmelde saken eller ikke. Politiet kan gi råd og veiliedning om hva som er best å gjøre. 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Har en venn fortalt deg om et overgrep?

Jente trøster venninne

Har du en venn som har opplevd overgrep? Han eller hun trenger deg både nå og framover.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep