Hopp til hovedinnholdet

seksuelt misbruk som barn, klåing, mareritt

Jente 17 år
 

Spørsmål

Da jeg var rundt åtte opplevde jeg et seksuellt misbruk, hvor en eldre gutt bestemte seg for å ta på meg. Jeg husker ikke alt godt siden noe er ganske fortrengt, og derfor er jeg usikker på om det kan ha vært mere. Skrev om det i en dagbok jeg fant noen år senere, men kastet den med en gang jeg så sidene siden jeg ikke ville bli minnet på hendelsen. Fikk moren til hun jeg sov over hos til å ringe mamma midt på natta for å hente meg på grunn av et «mareritt».For to år siden var jeg sammen med en gutt som var 2-3 år eldre enn meg, som også bestemte seg for å ta på meg selv om jeg klart sa nei og dyttet på han. Gjorde det slutt etter noen måneder. Disse tingene plager meg idag, men vet ikke om det er noe vits i å fortelle det til noen, og eventuellt hva jeg ville sagt. Er for sent å gjøre noe med det nå, føler jeg bare ville sagt det for å si det, for å søke oppmerksomhet og empati. Jeg er også redd for at folk tenker jeg er en tulling eller ikke tror på det. Vet ikke hva jeg skal gjøre.

Besvart 16.09.2018 16:20
 

Svar
Hei Jente 17 år


Så bra at du klarer å sette ord på det tenker på og skriver inn til oss. 

Når mennesker opplever å bli utsatt for seksuelle handlinger er det naturlig å kjenne på vonde tanker, følelser og mareritt i etterkant. Dette gjelder for alle, uansett alder. Det kan være vanskeligere for barn å sette ord på handlingene de har blitt utsatt for da mange ikke vet hvorfor dette skjedde og man ønsker å fortrenge de vonde følelsene det ga. 

Når man opplever noe av det samme igjen etter noen år så kan de vonde følelsene man hadde som barn komme tilbake og man blir usikker på hvordan man skal håndtere dette som ungdom. 

Vi tenker ikke at du er en tulling som kun er ute etter oppmerksomhet eller empati, men mer at du trenger en forståelse og hjelp til å håndtere det du har vært utsatt for. Både fra du var 8 år og 15 år. 

Vi anbefaler deg å ta kontakt med noen voksne rundt deg som kan hjelpe til med å sortere følelser og tanker som du har. Dette er viktig for å at du skal få det bedre. Dette kan være en helsesøster på skolen, fastlegen din eller en annen voksen du stoler på.

Du kan også ringe den døgnåpne telefonen for incest og seksuelt misbrukte på tlf 800 57 000.

Håper du fikk svar på det du lurte på.    

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep