Hopp til hovedinnholdet

Ufrivillig sex

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og mange venner av med var invitert på en fest til gutter som er to år eldre, visste ikke hvem, men ble med fordi alle andre skulle. Jeg var VELDIG full. Jeg sto på et rom, det var fler av mine venninner der, men også noen ukjente gutter. Jeg sitter på gulvet og jeg kjenner to hender ta på nakken min og holder der en stund. Deretter går alle ut, han drar meg inn i en liten garderobe rett utenfor rommet. Han begynte å kle av meg, jeg husker ikke om jeg bare tenkte eller om jeg faktisk sa nei, men jeg var tydelig ikke med på det. Han begynte å fingre meg og videre tvinge med til å suge han, og deretter spredde han beina mine og hadde sex med meg. Jeg klarte ikke gjøre noe, det var en blanding av at jeg var for full og redd. Jeg har i etter tid slitt med dette og en alvorlig bilulykke bare to uker i etter tid gjorde det bare verre. Jeg har også sagt deler av det dette til noen vanner av meg, men blir ikke trodd så jeg sa ikke alt. Hva gjør jeg nå? sliter mye med det nå.

Besvart 04.01.2019 20:09
 

Svar
Hei

Takk for din hendvendelse til oss. Vi hører dessverre altfor ofte om at fester som egentlig skulle være en hyggelig sosial opplevelse, utvikler seg til å bli noe annet og svært lite hyggelig. Du sier selv at du ble svært full og derfor ikke i stand til å ta ordentlig vare på deg selv. Samtidig var du så pass bevisst at du husker hva som skjedde. Du sier også at du er usikker på om du sa tydelig nei eller ikke.

Straffeloven har en bestemmelse om at det ikke er å tillatt å ha "seksuell omgang med noen som er bevisstløs eller av andre grunner ute av stand til å motsette seg handlingen". Situasjonen du beskriver befinner seg vel kanskje i grenseland til dette? Vi kan derfor ikke si noe konkret om hvorvidt det du har opplevd kan regnes som et seksuelt overgrep eller ikke. Uansett er det ikke det minste rart at du kan slite med dette i etterkant og at det kan være vanskelig å snakke med venner om det som skjedde.

Vi vi anbefale deg å ta kontakt med en voksen du stoler på for å få hjelp til å bearbeide det du har opplevd og med hva du eventuelt bør gjøre videre. Det kan for eksempel være helsesøster på skolen, en lege eller foreldre. 

Hvis du ønsker å snakke med noen om dette på telefonen, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på tlf 116 111, nettside www.116111.noog/eller ringe Landsdekkende telefon for barn og unge på tlf 800 57 000, nettside www.incest80057000.no Her kan du være anonym hvis du ønsker det.

Lykke til videre.

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep