Hopp til hovedinnholdet

Voldtatt.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Ble for snart åtte månder si i russetia utsatt for en overfallsvoldtekt, holdt det hemmelig i ca 1måned da et panikkanfall avslørte det Sliter med filmer i hodet, magesmerter og panikkanfall Går til psykolog men klarer ikke prate om hvor vondt det er, og hvordan jeg egentlig ikke ser noen løsning for å få det bedre. Synes det er for lenge å slite så lenge etter det. Blir mer å mer fristet til å avslutte livet, men vil jo egentlig ikke dø men klarer ikke å snakke om det og synes det er kleint å skrive brev til psykologen Trenger råd!

Besvart 07.01.2019 09:22
 

Svar
Hei jente 19 år.
Tusen takk for din henvendelse til oss.
Det er svært trist å lese om hva du har blitt utsatt for. Ingen skal behøve å oppleve noe som er så vanskelig og vondt.
At du i etterkant av denne voldtekten sliter med både angst/panikkanfall og smerter i magen, er veldig forståelig. Dette er helt normale reaksjoner på det du opplevde.
Ingen skal trenge å bære på slike ting alene, så vi anbefaler alltid at man forsøker å snakke med noen man stoler på. Det å få satt ord på hva som skjedde og hvordan du har det nå, kan nemlig gjøre hverdagen din veldig mye bedre for deg.
Dersom det handler om at du ikke føler deg trygg nok på psykologen din, så kan du kanskje snakke med noen andre? Eller så kan du for eksempel dele dette med en god venn, en voksen i familien eller fastlegen din slik at de kan hjelpe deg å fortelle dette til psykologen din? Du kan også ta med deg en venn/venninne til psykologen dersom det føles tryggere å snakke om dette da?
Om du kunne tenke deg å ringe noen for å prate, så kan du ta kontakt med Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadressen er:www.incest80057000.no. Du kan være anonym når du ringer, vi vil uansett hjelpe deg med veiledning og råd om hva du kan foreta deg slik at du får det bedre.
 
Håper vi kunne hjelpe med noen tips og råd, vi ønsker deg masse lykke til!Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep