Hopp til hovedinnholdet

Presset til sex.

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei, for et par månder siden hadde jeg ha sex med kjærsten min for første gang. jeg vare egentlig ikke helt klar for og miste dommen. jeg dro til han uten og tenke at vi skulle gjøre noe siden vi bare hadde vært sammen i en uke. når jeg er der så begynner vi og kline så begynner han og kle av meg og sånt også spør han men om jeg vill ha sex også svarer jeg nei og at jeg ikke er klar han spør pliss og jeg svarer nei. han forsetter og kline med meg og forsetter og prøve og fingre med. så spør han på nytt og jeg svarer nei. så forsetter han og ta på. så spør han ende en gang og da svare jeg ok. siden jeg følte med veldig presset og han ville ikke stoppe før jeg sa ja. jeg ville egentlig aldri gjøre det. telles dette som overgrep?

Besvart 09.01.2019 18:50
 

Svar
Hei jente 16 år.
Tusen takk for din henvendelse til oss.
Hendelsen du beskriver i mailen din til oss, kan vi godt kalle et overgrep. Det er ikke lov til å presse noen eller "mase" seg til å ha sex med noen som egentlig ikke ønsker det. Det å ha sex er noe begge skal samtykke til/være enige i, og det er viktig å akseptere hverandres grenser.
i ditt tilfelle så forsøkte du flere ganger å si i fra at du ikke ønsket dette, men kjæresten din ignorerte altså dine forsøk på å si "nei".
Er dette noe du kan snakke med kjæresten din om slik at det ikke gjentar seg? Fortell han hvordan din opplevelse av dette var, og hva du føler nå, slik at han forstår at dette absolutt ikke var greit. Det beste er jo om man kan komme i en god dialog med hverandre vedrørende slike ting.
Dersom du i tillegg ønsker å snakke med en trygg, voksen person om dette, så kan du for eksempel snakke med helsesøster ved skolen eller i kommunen der du bor. Vedkommende kan hjelpe deg med gode tips og råd om hvordan du kan gå frem videre for at det skal bli til det beste for deg.
Ønsker du å ringe noen for å snakke, så kan du kontakte Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadressen er:www.116111.no og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadressen er:www.incest80057000.no.
Håper med dette at vi kunne være til hjelp, vi ønsker deg masse lykke til videre!

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep