Hopp til hovedinnholdet

Har jeg blitt utsatt for et overgrep da jeg var 11 år?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Når jeg var 11 år var jeg ute med en gutt på 11 år, + tre av kompisene hans. Vi satte oss en plass der det ikke var noen folk, plutserli begynte han å fingre meg, uten at jeg egentli ville, men jeg sa ikke så mye. Jeg var egentli bare helt stille. Han tvang meg også til å runke han etterpå. Jeg lurer på om det var ulovlig siden jeg er bare 11, men han var jo også bare 11? Har jeg blitt voldtatt?

Besvart 06.02.2019 20:38
 

Svar
Hei jente 15 år!

Det du forteller kan høres ut som et overgrep. Selv om personen som utførte dette på deg også var 11 år er det fremdeles et overgrep. Det er ulovlig å bli fingret hvis man ikke ønsker det, eller bli tvunget til å runke en annen person mot sin egen vilje.

Når en person gjør noe med deg og kroppen din som du ikke ønsker er det å gå over dine grenser. Det er ikke greit og kan være vanskelig å snakke om eller forstå. 

Jeg håper du ønsker å prate med noen om dette. Forsøk å fortell hva du har opplevd til en voksen som du stoler på. Det kan hjelpe deg til å sortere tanker og følelser og samtidig få bekreftet at du ikke har noen skyld i at dette har skjedd. 

Det kan noen ganger være vanskelig å finne et rett tidspunkt eller de rette ordene for å starte samtalen. 

Det kan hjelpe å skrive ned noen stikkord, eller skrive et brev. Da vet du hvordan du skal ordlegge deg. 

Lykke til! 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep