Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om det som skjedde er voldtekt

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg og kjæresten min har vært sammen i 7 måneder. Før vi ble sammen ble jeg nesten voldtatt, men klarte å slippe unna. Har slitt med dette en del i forholdet, at jeg stivner og ikke klarer å si nei om jeg føler at ting går for langt osv. Nå har det seg at ca mnd 3-6 så var det noen ganger at jeg stritta imot og prøvde å få han av meg, eller at jeg sa at han skulle slutte etter at han allerede var inni meg men han bare fortsatte. Jeg tilgav han når dette skjedde, men jo mer jeg tenker på det, jo eklere føler jeg meg. Jeg var på gråten alle gangene det skjedde, men han stoppet uansett ikke. Han har skjerpet seg veldig og spør meg ofte mens vi holder på om jeg vil fortsette eller ikke nå. Men det jeg lurer på, er dette voldtekt? Er det voldtekt om jeg er synlig ukomfortabel, men ikke sier nei?

Besvart 10.02.2019 21:03
 

Svar
Hei jente 16

Så fint at du sender oss en mail hvor du forteller om hvordan du har det og hva som har skjedd. 
Det at du opplever at kroppen din kan stivne til eller at det er vanskelig å si nei, er en helt normal reaksjon på det du opplevde før dere ble sammen. 

Det er fint at dere har kunnet snakke om det som skjedde mellom deg og kjæresten din i ettertid og at han har skjerpet seg nå. Når man bestemmer seg for å ha sex med noen, er det veldig viktig at begge to har lyst og at man kjenner til hverandres grenser.

Samtidig er det viktig å påpeke at dersom du har forsøkt å stritte i mot, få han av deg eller liknende så er det ikke greit at han fortsetter. Han skal respektere at du ikke vil mer og du kan alltid ombestemme deg. Dersom han fortsatte å ha sex med deg når du forsøkte å stritte i mot er det et seksuelt overgrep. 

Dersom dette er ting du tenker på, anbefaler vi deg å snakke med en voksen du stoler på. Det kan være helsesøster, en lærer eller foreldrene dine.

Du kan også snakke med kjæresten din om de følelsene og tankene du sitter med om hvordan det var for deg da dette skjedde.

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep