Hopp til hovedinnholdet

Grenseoverskridende adferd.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Da jeg var 13 så tok den daværende bestevennen (hun var også 13) min på meg uten at jeg ville det. Ved flere anledninger onanerte hun også foran meg. Jeg sa aldri nei eller stopp til henne for jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre. Men jeg viste aldri tegn tilat hun skulle fortsette. Har prøvd å ikke tenke så mye på dette før, men nå i det siste har jeg ikke klart å tenke på noe annet. Var dette et seksuelt overgrep? Vet ikke om dette var dumt å fortelle, men jeg har bare ikke fått dette ut av hodet mitt og trengte noen å si det til.

Besvart 13.03.2019 14:06
 

Svar
Hei jente 16 år.
 
Tusen takk for din henvendelse til oss.
Det du opplevde at venninnen din gjorde, kan nok ikke karakteriseres som et seksuelt overgrep. Men det er tydelig at hun gikk langt over dine grenser for hva du syntes var greit, så vi kan kalle det for grenseoverskridende seksuell adferd. 
Vi forstår godt at du opplevde dette som ubehagelig, og at du har tenkt på dette i etterkant. Og selv om du ikke sa i fra med ord at du ikke likte dette, så burde hun nok ha forstått at dette ikke var greit for deg.
Siden du har tenkt mye på dette, så kan det være lurt å snakke med en trygg, voksen person om det som skjedde den gangen. Ved å sette ord på det og få støtte på at dette ikke var ok, så kan det være enklere for deg å legge det bak deg.
En slik person kan for eksempel være en du stoler på i familien, en lærer eller helsesøster ved skolen din eller i kommunen der du bor.
Dersom du ønsker å ringe noen for å prate, så kan du kontakte Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadresse:www.116111.no og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadressen:www.incest80057000.no.
 
Håper med dette at vi kunne være til hjelp, vi ønsker deg masse lykke til!

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep