Hopp til hovedinnholdet

Men er jeg pedo fordi jeg syntes en 15 åring er søt?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Ærlig talt vet ikke hvilken kategori dette faller under, uansett. jeg er 16. jeg satt å så på en direktesending av noen som spilte Fortnite. jeg sier til en av dem i tekst chatten at han er søt, jeg spør om jeg kan sende han en melding på Discord. han svarer ikke. uansett, fast forward et par minutter. så sier en person i chatten at jeg trakaserer han jeg sendte melding til og at jeg er pedofil. Jeg sa sikkert at han var søt litt for mange ganger. Men er jeg pedo fordi jeg syntes en 15 åring er søt? tilbake til denne fyren, han søkte meg opp og sendte privat melding til meg og sa at han skulle anmelde meg hvis han ikke får vite den ekte alderen min, jeg sa at jeg er 16. han tror ikke på meg. han fortsetter å tvinge meg til å sende bevis til han or whatever. får ikke gjort det fordi tlf er ødelagt. uansett. denne 24 år gamle personen driver å truer meg med anmeldelse fordi jeg sa til han at han var søt. er dette i noen tilfelle lovlig?

Besvart 10.05.2019 19:47
 

Svar
Hei gutt 16 år. 

Du er ikke pedofil! Du er en vanlig gutt som syntes en nesten jevnaldrende gutt er søt, og sendte melding om det. Det er fullt lovlig å sende en slik melding! 

Han som truer, tror sannsynligvis at du er eldre. 

Hvis han som truer fortsetter å true, kan du be han anmelde hvis han vil det. Du har ikke gjort noe galt!

 

Du kan snakke med helsesøster/helsesykepleier om dette, hvis det fortsetter å plage deg.

Du har som sagt ikke gjort noe hverken galt eller ulovlig.  

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep