Hopp til hovedinnholdet

Fysiske tegn på kroppen etter overgrep.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om det finnes noen fysiske tegn som kan tyde på at man har blitt utsatt for seksuelle overgrep som barn? Har lest noen fagartikler om at det kan oppstå deformering av skjedekransen, men disse er alltid kun på engelsk og derfor er det litt vanskelig å bli helt klok på hva som menes. Jeg lurer kun fordi dette er artikler jeg kom over da jeg forsøkte å finne ut om min vagina ser normal ut, fordi jeg aldri har sett noen demonstrasjon/bilder som viser en vaginalåpning som likner på min. Rundt/like innenfor åpningen er huden nemlig foldet på en spesiell måte - den er liksom delt i flere adskilte hudfolder. Nå er det absolutt ikke slik at jeg på bakgrunn av dette tror jeg har blitt utsatt for noe som barn, det var bare slik jeg snublet over artiklene som beskrev dette. Kort sagt er spørsmålet mitt bare om overgrep i barneårene kan etterlate fysiske spor på skjedekransen/rundt vaginalåpningen, og hvordan disse da ser ut.

Besvart 11.05.2019 19:06
 

Svar
Hei Jente 18 år.
Tusen takk for din henvendelse til oss. Det finnes mange forskjellige fysiske tegn på kroppen etter at man har opplevd overgrep. Noen ganger trenger man å glemme eller skyve bort vonte tanker/følelser. Vi mennesker er gode på å skape oss overlevelsesstrategier. For noen blir det rusmidler, spiseforstyrrelser eller selvskading, andre blir ekstremt aktive og flinke fordi aktiviteten demper smerten. Hensikten er uansett å slippe å føle. Og noen kan også få plager nedentil. Om det er relatert til overgrep er dere bare en fastlege/gynekolog  som kan svare på. Vi vil anbefale at du snakker med din fastlege, alle vi kvinner er forskjellige nedentil. 
 
Du kan også ringe Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon 800 57 000 eller nettadresse www.incest80057000.no
 
Ønsker deg masse lykke til !

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep