Hopp til hovedinnholdet

Presset til oralsex

Jente 17 år
 

Spørsmål

For noen dager siden var jeg ute og drakk. Jeg var full og ble med en gutt hjem, en som jeg har hatt følelser for tidligere og vi har hatt en av-og-på greie i noen måneder. Vi har altså hatt sex flere ganger før. Den kvelden var jeg som sagt full, men ville fortsatt ha sex med han. Men når vi kom til senga sier han at jeg må suge han først for hvis ikke puler han meg ikke. Jeg sa at jeg var for full og at jeg ikke hadde lyst, men jeg gjorde det likevel. Han var ikke fysisk mot meg for å få det som han ville. Men jeg lurer på om dette er greit, eller har jeg blitt trakassert eller overgrepet på noen måte? Føler meg veldig brukt og utnyttet i ettertid, spesielt siden dette er en person jeg tidligere har følt såpass mye for. Hva kan jeg gjøre?

Besvart 14.05.2019 19:23
 

Svar
Hei jente 17 år

Takk for din henvendelse til oss.

Vi forstår at du i ettertid kan ha vanskelige følelser rundt det som skjedde mellom deg og denne gutten. Det er ikke lov å presse noen til seksuelle aktiviteter eller å utnytte det at noen er beruset til å skaffe seg sex. Samtidig har du også et selvstendig ansvar for å sette dine egne grenser. 

Dessverre har vi altfor mange henvendelser vedrørende hendelser som ligner på den du beskriver hvor unge mennesker har utsatt andre for eller deltatt i seksuelle aktiviteter de i etterkant angrer på kan slite med. Du skriver at du var redd for å såre ham, noe som dessverre er nokså vanlig. Det er likevel viktig at man bare blir med på det man selv synes er greit.

Vi vil anbefale at du snakker med en voksen du stoler på om det som skjedde slik at du kan få bearbeidet vonde følelser og finne ut hva du eventuelt vil gjøre videre i saken. Det kan for eksempel være foreldre, helsesøster på skolen eller fastlegen. 

Dersom du vil ringe og snakke med noen kan du ringe Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon 800 57 000 , hjemmesidewww.incest80057000.no . Her kan du være anonym hvis du ønsker det.

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Overgrep fra noen du kjenner

To jenter snakker sammen (kripos.no)

Har noen du kjenner utsatt deg for voldtekt, seksuelle overgrep eller gjort noe med kroppen din som du ikke vil og som ikke er lov?

Da er det viktig at du sier ifra så du kan få hjelp.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep