Hopp til hovedinnholdet

Jeg husker ingenting. Var det et seksuelt overgrep?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg var på en fest med mange gode venner jeg føler meg trygg og har det gøy rundt, der jeg selv valgte å drikke alkohol. Jeg fikk i meg altfor mye og i etterkant husker jeg ingenting fra festen, men vennene mine har fortalt meg ting som skjedde. Jeg hadde tatt med meg en gutt (som ikke drakk den kvelden og var helt edru) inn på et rom og vi klinte, han begynte å ta på meg og tok av meg klærene mine. Vennene mine hadde kommet inn og prøvd å stoppe han, men han smelte igjen døren og ba folk om å gå. Han fingret meg, og det er noe jeg absolutt ikke husker noe av, eller å ha sagt ja til. Det var mitt valg å drikke alkohol og det var jeg som ville inn på det rommet med han, men tingene han gjorde ga jeg ikke samtykke til. Vil det si at det var et seksuelt overgrep?

Besvart 09.06.2019 15:28
 

Svar
Hei jente 16

Takk for at du skriver til oss. 

Selv om man  har tatt initiativ, er det når som helst lov til å ombestemme seg. Det er ikke sånn at siden du har tatt han med inn, så kan han gjøre hva han vil. Dersom du ikke ikke ga samtykke til han, er det ikke greit at han har gjort det han har gjort. 

Er det mulig å ta en prat med han om hvordan du føler det i etterkant? Om du syns det er vanskelig å prate med han om dette, kan du snakke med noen voksne om det du har opplevd. Noen fine voksne kan være foreldrene dine, helsesøster eller en annen voksen du stoler på.

 

Dersom du kunne tenke deg å ringe noen for å prate, så kan du kontakte Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadressen er: www.116111.no og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadressen er: www.incest80057000.no.

Lykke til.

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep fra noen du kjenner

To jenter snakker sammen (kripos.no)

Har noen du kjenner utsatt deg for voldtekt, seksuelle overgrep eller gjort noe med kroppen din som du ikke vil og som ikke er lov?

Da er det viktig at du sier ifra så du kan få hjelp.

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep